Grimasele neo-păgânismului. Op-Ed de Victor Pelin

Cele trei exemple de manifestare crasă a păgânismului socialist au avut loc exact în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Poate merită ca cei ce nu contenesc să speculeze pe sentimentele religioase ale cetățenilor să-și scoată măștile de creștini pioși pentru ca toată lumea se le vadă adevărat față și grimasele de manipulatori neo-păgâni”
----


Agitația propagandiștilor

Campania electorală s-a terminat, însă propagandiștii continuă să se agite. Evident, ei caută justificări pentru înfrângerea candidatului lor, pe care l-au asigurat că va câștiga alegerile prezidențiale chiar din primul tur de scrutin. Au avut la îndemână tot arsenalul de influențare a alegătorilor, au recurs la defăimări și au folosit limbajul de ură împotriva oponentului patronului lor. Dar asta nu i-a ajutat. După înfrângere, propagandiștilor nu le rămâne decât să-și reia activitatea, de data asta prezicând inevitabilitatea apocalipsei, declanșarea războiului, degradarea pe toate palierele etc. Toate aceste preziceri ale menționatelor giruete propagandistice trebuie fixate și stocate minuțios pentru viitoarele prilejuiri de a le plânge de milă. Sărmanii de ei, i-au servit pe diverși comanditari, precedenți ai zilei, și de fiecare dată au dat lamentabil în bară, trebuind să-și caute alți stăpâni.

Un singur lucru trezește regrete – imaginația propagandiștilor seacă din cauza uzurii. Ei se prefac a uita că cine seamănă vânt culege furtună. Din păcate, asta s-a întâmplat în recenta campanie electorală. Când li s-a întors bumerangul în freză au început a proroci revenirea neo-păgânismului, adunând laolaltă toate sperietoarele, scorniturile lor și ismele urâcioase existente pe lumea asta, pentru a le prezenta drept prevestiri făcute de auguri.  

Mostre autentice de păgânism

Combaterea aberațiilor nu este un lucru demn, totuși, în scopuri instructive, uneori acestea merită să fie scoase în evidență. Iată doar câteva mostre de păgânism autentic:

  • ghicitul în ouă pentru prezicerea victoriei din primul tur a candidatului Igor Dodon. Este o rușine și un mare păcat pentru un pretins protector al creștinismului să manipuleze opinia publică, recurgând la serviciile prezicătoarelor;
  • subordonarea sentimentelor religioase chemării sângelui. Este o manifestare crasă de păgânism, admisă de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah – membră a echipei lui Igor Dodon, care și-a manifestat satisfacția că frații săi de sânge i-au învins pe armenii creștini în Karabahul de Munte. Oare mai poate există credință creștină autentică acolo unde se manifestă mândria pentru victoria fraților de sânge asupra fraților întru Hristos?;
  • specularea nerușinată de către propagandistul PSRM pe marginea afirmației că Moscova ar fi a treia Romă. Oare nu se află în pretinsa a treia Romă mausoleul cu rămășițele neînhumate ale ateistului militant, la care vine lumea să se închine?   

Concluzii

Cele trei exemple de manifestare crasă a păgânismului socialist au avut loc exact în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Poate merită ca cei ce nu contenesc să speculeze pe sentimentele religioase ale cetățenilor să-și scoată măștile de creștini pioși pentru ca toată lumea se le vadă adevărat față și grimasele de manipulatori neo-păgâni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.