Igor Grosu: Prin votul de ieri, Moldova intră pe harta electorală a Europei și a României

Prin votul exprimat ieri în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European, Republica Moldova intră pe harta electorală a Europei și a României. O spune liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, președinte al Parlamentului. Potrivit lui, moldovenii și de această dată au demonstrat că sunt europeni și că le pasă de marea familie europeană, transmite IPN.

Igor Grosu a declarat într-o conferință de presă că moldovenii și-au exprimat alegerea pentru cei care vor face ca vocea Moldovei să fie auzită în Parlamentul European. Potrivit lui, alegătorii din Moldova au fost exemplari – 56 714 la număr, fiind cei mai activi votanți din afara României. Și această cifră reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri europene.

„Prin votul exprimat am demonstrat maturitate, spunând „nu” extremismului politic și populismului și că Moldova crede în democrație. Felicitări Partidului Național Liberal pentru rezultatele obținute în Republica Moldova, dar și în România. În Republica Moldova, peste 55% din cei care au votat au ales lista comună din care au făcut parte candidații Partidului Național Liberal. Astfel, datorită votului exprimat ieri vom avea în Parlamentul European deputați care vor negocia de la egal la egal cu colegii din Parlament pentru a obține mai multe lucruri bune pentru Moldova, România și pentru întreaga Europă”, susține liderul PAS.

În opinia sa, această prezență este un argument puternic că oamenii din Moldova au un cuvânt de spus privind direcția către care merge Uniunea Europeană. „Felicitări pentru rezultatele obținute de către cel mai mare grup politic din Parlamentul European – Partidul Popular European, din care face parte atât Partidul Acțiune și Solidaritate, cât și Partidul Național Liberal. Împreună, cu așa aliați puternici, vom munci ca în anul 2024 să învingă democrația, iar democrația se apără prin vot, așa cum s-a făcut la alegerile locale, la alegerile europarlamentare și ceea ce urmează să fie făcut pe 20 octombrie. Vom demonstra ca de fiecare dată că vocea noastră este puternică, că suntem europeni și că ne pasă de viitor”, a mai spus Igor Grosu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.