Părintele Constantin Necula revine în Republica Moldova

Cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai îndrăgiți teologi din România, va susține la începutul lunii iunie mai multe conferințe în Republica Moldova, relatează IPN cu referință la InfoPrut.

Potrivit secretarului de stat al DRRM, Adrian Dupu, cele trei evoluții în fața publicului vor avea loc la Hâncești, Bălți și Rezina sau Orhei, cu intrare liberă.

Sursa menționează că părintele Constantin Necula a susținut în ultimii ani numeroase conferințe atât în România și Republica Moldova, cât și în străinătate. Acesta este o prezență obișnuită la emisiuni de radio și de televiziune pe teme spirituale, bucurându-se de apreciere inclusiv în rândul tinerilor. În special, emisiunea „Zi de zi cu părintele Constantin Necula” la Televiziunea Română, medalioane televizate axate pe mesaje asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează, contabilizează un număr impunător de vizionări, inclusiv pe Youtube. Aflat în primăvara anului trecut în Republica Moldova, părintele a adunat sute de tineri la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova. „Timp de două ore părintele a captivat studenții cu învățăminte, pilde și povestiri în stilul care l-a făcut atât de îndrăgit, aducând atât zâmbete, cât și lacrimi în ochii ascultătorilor”, spune Adrian Dupu.

Constantin Necula este cadru didactic al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, autor al unor volume de predici, studii și articole de omiletică și catehetică, dar și de cărți pentru copii și tineri. Printre cele mai cunoscute volume ale sale se numără „Despre sensul vieții” scrisă împreună cu Mihai Morar și „Împăcarea cu tine însuți” alături de Pr. Francisc Doboș, notează sursa citată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.