Centrul Cultural Româno-Moldo-German, în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și greu brâu românesc

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reușit să intre de două ori în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în trei luni, care măsoară 1 667,41 metri, și pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 de kilograme, transmite IPN.

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz.

Pentru confecționarea celui mai mare brâu românesc startul a fost dat în data de 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitație pentru toți românii din toată lumea să coase, să țese, să confecționeze manual un brâu de minim un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

„S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, și s-au adunat peste o mie de persoane, pentru că sunt asociații, sunt șezători românești din toate țările și din România, unde au sute de persoane sau zeci de persoane în cadrul lor și au țesut cât a putut fiecare. De la un metru în sus. Am avut o asociație care a trimis și 40 de metri”, a declarat pentru Agerpres Ionela van Rees-Zota, coordonatoarea asociației „Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg.

Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.