Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova, premier român

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta țara vecină, pentru că acolo „sunt români, nu sunt altceva”, transmite IPN.

Prezent marți seara la Digi24, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre ultimele amenințări ale Rusiei la adresa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu politica celui de-al Treilea Reich.

„Nu există altă soluție democratică decât Maia Sandu. Pentru că și doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română și sunt români (...) Este greu să-și extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (...) Este un război hibrid, este normal să fie aceste amenințări, dar există și o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid”, a răspuns premierul Marcel Ciolacu, citat de agerpres.ro.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.