Alegeri europarlamentare în Republica Moldova. Rezultatele parțiale

Peste 56,7 mii de moldoveni cu cetățenie română au votat deputații în Parlamentul European la cele 52 de secții de votare deschise în Republica Moldova, arată datele Autorității Electorale Permanente din România. Voturile acordate de moldovenii cu cetățenia română reprezintă aproximativ 25% din numărul total de voturi înregistrat în diasporă – 216 mii de voturi în total, transmite IPN.

Potrivit statisticilor, cei mai mulți alegători s-au încadrat în categoria de vârstă 45-64 de ani – peste 23,7 mii de alegător. Alegători în categoria de vârstă de 65 de ani și peste – 12,7 mii, Alegători în categoria de vârstă 35-44 de ani – 11,9 mii, alegători cu vârsta cuprinsă între 25-34 de ani – puțin peste 6 mii și 18-24 de ani – peste 2,2 mii de alegători.

Raportul total dintre femei și bărbați participanți la vot este de 28,5 mii de femei, la 28,1 mii de bărbați. Toți alegătorii sunt din mediul urban. Cei mai mulți alegători au votat la Chișinău, Orhei, Ungheni, Ialoveni și Hâncești.

Potrivit rezultatelor parțiale, în Republica Moldova alianța PSD-PNL a acumulat 55% din voturi, Alianța Dreapta Unită – în jur de 23%, Reînnoim Proiectul European al României (Reper) – 5,5%, iar AUR – 4,6%.

Votarea a început la ora 07.00 și s-a încheiat la 22.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.