Nicolae Ciucă: România acordă Chișinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la UE

România continuă dialogul aprofundat cu Republica Moldova, pentru a acorda Chișinăului tot sprijinul necesar în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Declarația aparține președintelui Senatului român, Nicolae Ciucă, și a fost făcută la o întrevedere cu președinta Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru. Potrivit oficialului român, este obligatorie combaterea dezinformărilor și a manipulărilor care vor fi plasate în spațiul public până în 20 octombrie, când peste Prut vor avea loc alegerile prezidențiale, simultan cu referendumul pentru integrare europeană, transmite IPN.

Nicolae Ciucă a transmis deplina încredere în eforturile depuse de președinta Maia Sandu, de Guvern și de Parlament pentru îndeplinirea obiectivelor de reformă, dezvoltare și de confirmare a Republicii Moldova ca partener de încredere la nivel european și internațional.

Președintele Senatului României a scos în evidență modul profesionist în care autoritățile de la Chișinău au gestionat provocările de destabilizare recente, securitatea Republicii Moldova fiind o prioritate majoră pentru România și este esențială în contextul regional, fiind strâns legată de securitatea Ucrainei.

„Nicolae-Ionel Ciucă a asigurat-o pe interlocutoarea sa că România va continua să ofere sprijin în vederea consolidării rezilienței Republicii Moldova, oferind asistență complexă, transfer de expertiză și instruire în diverse domenii, cum ar fi securitatea cibernetică, gestionarea situațiilor de urgență, prevenirea și combaterea traficului de arme și a corupției”, se menționează într-un comunicat de presă al Senatului de peste Prut.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.