România: partenerul principal al Moldovei în comerț și investiții

România a devenit principalul partener comercial al Moldovei, a adus cele mai mari investiții străine. Despre aceasta a declarat președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, cu ocazia Forumului preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care a avut loc la Iași pe 10 mai. Oficialul și-a exprimat convingerea că întărirea colaborării cu România va spori rezilienţa Republicii Moldova, transmite IPN cu referire la Infoprut.

Potrivit demnitarului, România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar şi principalul investitor străin din Republica Moldova.

„Dacă ne gândim la relaţiile economice dintre România şi Republica Moldova, acum zece ani, schimburile economice erau de un miliard de euro. Astăzi discutăm de trei miliarde de euro. Practic, într-o decadă, în zece ani, s-au triplat. România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova. Avem investiţii de peste 400 de milioane de euro şi, totodată, România a devenit principalul partener comercial, exporturile din Republica Moldova fiind direcţionate, preponderent, către România”, a subliniat fostul premier de la București.

El a precizat că toate aceste activităţi de coordonare şi corelare a sprijinului pe care România îl acordă Republicii Moldova sunt naturale şi absolut evidente.

„Vă asigur că ele vor continua”, a mai spus Nicolae Ciucă. „Astăzi vorbim despre cum putem să sprijinim mai bine Republica Moldova în parcursul european. Sunt activităţi care s-au derulat în perioade foarte scurte de timp şi care au fost benefice pentru deciziile care urmează a fi luate”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului României a fost însoţit la Iaşi de comisarul european Adina Vălean şi de europarlamentarul Rareş Bogdan.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.