Circa 400 de muncitori se implică zilnic pentru a menține curățenia în Chișinău

Aproximativ 400 de muncitori sunt antrenați zilnic în salubrizarea manuală a municipiului Chișinău. Muncitorii fac curățenie în toate spațiile publice, inclusiv în curțile blocurilor de locuit. Pentru a facilita evacuarea deșeurilor vegetale, întreprinderilor municipale le-au fost puse la dispoziție de la 7 până la 30 de mijloace de transport, transmite IPN.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a comunicat că, în perioada 3-9 iunie, muncitorii au desfășurat salubrizarea terenurilor de joacă și terenurilor sportive, platformelor pentru colectarea deșeurilor menajere, stațiilor de așteptare a transportului public și au golit coșurile pentru gunoi.

De asemenea, au fost demolate gheretele, porțile, gardurile și dispozitivele anti-parching improvizate sau neautorizate pe terenurile publice, iar elementele din metal uzate de pe terenurile de joacă din curțile blocurilor locative au fost demontate și evacuate. Au fost evacuate deșeuri din construcție, frunziș și ramuri uscate. Săptămâna trecută au fost evacuate 197 de remorci cu deșeuri.

Pe lângă curățenia manuală, a fost efectuată și salubrizarea mecanizată a arterelor principale și secundare, precum și a trotuarelor, folosind utilajele „Hako” și aspiratoarele atașabile la tractoare. În aceste lucrări zilnic au fost antrenate circa 20 de unități, iar duminică –10 unități.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.