În capitală a început campania de salubrizare de primăvară

În municipiul Chișinău a început campania de salubrizare de primăvară. Ca în fiecare an, vor fi implicate toate entitățile municipale, dar și voluntarii, transmite IPN. „Vreau să fac un apel către toți locuitorii din municipiul Chișinău: în fiecare zi să se alăture la campaniile noastre de salubrizare, astfel vom avea un oraș mai curat, dar și să îi rog cei care nu dau curs acestei invitații să se abțină de la depozitarea deșeurilor și deteriorarea bunurilor”, a menționat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ și asociațiile de locatari vor colecta și vor evacua frunzelor uscate din curțile de bloc și vor asigura menținerea curățeniei pe teritoriul și în jurul platformelor de colectare a deșeurilor menajere, dar și pe terenurile de joacă și cele de sport din curțile blocurilor de locuințe din administrare. Direcția generală locativ-comunală și amenajare va monitoriza efectuarea lucrărilor de salubrizare.

Preturile sectoarelor vor asigura salubrizarea și evacuarea deșeurilor din parcurile din teritoriul administrat, identificarea gunoiștilor improvizate neautorizat din teritoriul administrat și evacuarea acestora. Agenții constatatori din cadrul preturilor sectoarelor vor aplica amenzi persoanelor fizice și persoanelor juridice pentru neasigurarea curățeniei pe teritoriul administrat.

Întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va efectua lucrări de curățare a parcurilor, scuarurilor, aleilor și altor zone verzi din administrare. De asemenea, vor fi plantați arbori în zonele verzi din oraș și defrișați arborii uscați din curțile blocurilor, din parcuri, de pe alei, de pe aliniamentele stradale.

Regia „Autosalubritate” va asigura evacuarea și transportarea deșeurilor menajere de la platforme, evitând supraaglomerarea containerelor. Va spăla și dezinfecta containerele existente, cu instalarea containerelor suplimentare în caz de necesitate.

Campania de salubrizare se va desfășura până pe 3 mai.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.