Șase cazuri noi confirmate de COVID-19

Șase cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate ca urmare a testării a 63 de persoane. Trei cazuri sunt de import, iar altele trei cu transmitere locală. Informațiile au fost prezentate miercuri seara, 18 martie, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că în total, până la ziua de astăzi, au fost testate 372 de persoane. COVID-19 s-a confirmat în 36 de cazuri. O persoană a fost tratată și externată. Alta a decedat. Potrivit lui Nicolae Furtună, este singurul caz de deces. Informațiile cu privire la alte decese nu sunt decât speculații.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt disponibile 160 de locuri, dintre care 75 sunt destinate persoanelor suspecte sau la care a fost confirmată prezența COVID-19. Pentru a asigura un regim normal de muncă în această instituție, pentru că mai sunt internați și pacienți cu alte boli infecțioase, a fost activizat și spitalul clinic al Ministerului pentru a prelua pacienții cu suspecții la COVID-19, cu forme ușoare.

„Toate speculațiile în contextul faptului că este un număr impunător de suspecți, de bolnavi, sunt nefondate. Vă chemăm să vă conduceți de acele informații oficiale pe care le livrăm de două ori pe zi. Dacă va fi nevoie, vom spori intensitatea. Toate speculațiile în contextul faptului că lipsesc specialiștii, vreau să menționez că în toate instituțiile respective sunt medici epidemiologi”, a mai spus Viorica Dumbrăveanu.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie, în vedere situația epidemiologică legată de răspândirea cornavirusului de tip nou COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.