Municipiul Chișinău, sub cod roșu COVID

În municipiul Chișinău a fost instituit pragul de alertă roșu în legătură cu situația epidemiologică COVID-19, ceea ce înseamnă că ultimele șapte zile s-au înregistrat peste 250 de cazuri la 100 de mii populație, transmite IPN.

Datele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică arată o incidență de 350 de cazuri/100 de mii populație în municipiul Chișinău.

Alte 19 unități administrative sunt sub prag de alertă portocaliu, înregistrându-se o incidență cuprinsă între 108 și 216 de cazuri la 100 de mii populație.În 11 unități administrative, inclusiv regiunea transnistreană, incidența de cazuri atinge cifra de 51 și 94 de cazuri la 100 de mii populație, fiind stabilit pragul de alertă galben.

Doar cinci unități administrative se află sub cod verde. Este vorba despre raioanele Drochia, Florești, Ocnița, Șoldănești și Telenești, unde incidența cazurilor este între 35 și 48 la 100 de mii populație.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost raportate peste 520 de mii de cazuri de infectare cu noul coronavirus și peste 11 500 de decese asociate COVID-19

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.