Zilnic oamenii iau mai bine de șapte tone de apă de la buveta din strada Trandafirilor

Zilnic, zeci de oameni iau apa de la buveta din strada Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Consumul de apă crește considerabil în lunile de vară, când se înregistrează temperaturi caniculare. Zilnic de la acest punct de distribuție a apei, oamenii iau peste 7,5 tone de apă, transmite IPN.

SA „Apă-Canal Chișinău” menționează că, de la începutul anului curent, de la buvetă au fost luate 1 123 de tone de apă. Pe parcursul lunii iunie oamenii au consumat 225 de tone de apă.

Potrivit furnizorului, chișinăuienii și oaspeții capitalei pot consuma apă pe gratis de cea mai bună calitate, fără a cheltui bani și a sta în rând să cumpere apă îmbuteliată la tarabele improvizate de agenții economici pe străzile capitalei.

„ Oamenii pot consuma cu certitudine această apă, dar și pe cea de la robinet, căci specialiștii de la ACC zilnic iau probe pentru a stabili calitatea apei. În baza rezultatelor de-a lungul anilor s-a demonstrat că apa poate fi consumată fără frică”, precizează întreprinderea într-un comunicat de presă.

Apa vine din rețeaua centralizată, iar înainte de a ajunge la consumator ea trece printr-un sistem de filtrare a sărurilor. O dată la trei luni, este schimbat filtrul, iar o dată la jumătate de an – lampa cu raze ultraviolete care dezinfectează.

Buveta deservește locuitorii acestui sector de aproape 20 de ani. Cheltuielile au fost suportate de municipalitate și se ridică la sute de mii de lei. Această buvetă a fost construită după modelul altora din orașele Kiev și Odesa. După darea în exploatarea, a trecut la balanța furnizorului de apă. Furnizorul de apă de comun acord cu municipalitatea preconizează să instaleze câte cel puțin o buvetă de acest fel în fiecare sector al capitalei.

Iar în parcurile din capitală sunt instalate cișmele, din care oamenii pot bea, dar și se răcori cu apa pulverizată de acestea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.