Un pescar s-a înecat în această dimineață la Dubăsari

Pescuitul la coptă pe timp de noapte s-a sfârșit tragic pentru o familie din stânga Nistrului. Tată și fiu au mers să pescuiască pe Lacul de acumulare Dubăsari, oprindu-se la aproximativ opt metri de la mal. La un moment dat, spre dimineață, gheața s-a spart, iar bărbatul de 60 de ani a căzut în apă. Fiul nu l-a putut ajuta, neavând cu el nici funie, nici vestă de salvare. S-a văzut nevoit să se întoarcă acasă și să alerteze salvatorii, transmite IPN.

Ministerul de interne de facto de la Tiraspol precizează că gheața, în locul în care s-a spart,  nu atingea mai mult de trei centimetri grosime.

Salvatorii din Dubăsari s-au îndreptat în căutarea bărbatului cu o barcă de cauciuc, fiind nevoiți să spargă gheața ca să poată ajunge în locul unde acesta a fost înghițit de ape. Corpul neînsuflețit al pescarului a fost recuperat de la o adâncime de circa patru metri.

Oamenii sunt atenționați că, în perioada când temperaturile oscilează între minus și plus, aflarea pe gheață prezintă pericol pentru viață. Pescarii sunt îndemnați să evite pescuitul la copcă sau mersul pe lacurile înghețate dacă grosimea gheții nu este de cel puțin 8-10 cm. Ca aflarea pe gheața lacurilor să nu prezinte pericol, temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative timp de mai multe zile consecutiv. O atenție deosebită trebuie acordată copiilor. Aceștia nu trebuie lăsați să se joace în preajma bazinelor acvatice.

La început de ianuarie, un tânăr de 21 de ani s-a prăbușit sub podul de gheață subțire de pe lacul Ghidighici, din localitatea Vatra, în timp ce se afla la pescuit. În ajutorul bărbatului au intervenit salvamarii de la stația de salvare nr.4. Tânărul a fost scos din apa rece a lacului și predat medicilor veniți la fața locului pentru îngrijirile necesare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.