Se propune un tarif de referință de 6 lei pentru călătoria cu transportul public

Municipalitatea propune un tarif de referință de 6 lei pentru călătoria cu transportul public în Chișinău. Prețul va fi mai mic în cazul abonamentelor. O noutate propusă este perioada pentru care vor fi emise abonamentele – de la o lună până la jumătate de an, transmite IPN cu referire la o metodologie prezentată de autorități, transmite IPN.

Tariful de 6 lei este propus atât pentru călătoria cu troleibuzul, cât și cu autobuzul, în capitală și în suburbii. În cazul abonamentului pentru o lună, costul călătoriei se estimează la 3,9 lei, în cazul abonamentului pentru trei luni – 3,3 lei, iar dacă abonamentul este pentru jumătate de an, călătoria va costa 2,7 lei.

Municipalitatea planifică să extindă lista beneficiarilor de călătorii gratuite. Dacă până în prezent circulau gratuit copiii până la șapte ani, se propune să fie scutiți de taxă și elevii din clasele primare. Autoritățile estimează că este vorba de circa 40 de mii de beneficiari – elevi în clasele I-IV-a, care vor putea circula gratuit pe toată perioada anului școlar. Gratuit vor circula și pensionarii. Totodată, vor beneficia de tarif redus minorii din familii monoparentale și cele cu mulți copii, dar ei vor trebui să opteze pentru abonamente lunare sau cu o perioadă de valabilitate mai lungă. Reduceri vor fi și pentru personalul din domeniul învățământului, care activează în instituții cu sediul în municipiul Chișinău. Excepție constituie personalul din învățământul superior.

Tariful în transportul public din municipiul Chișinău ultima dată s-a modificat în anul 2009. În prezent o călătorie cu troleibuzul costă 2 lei, iar o călătorie cu autobuzul este 3 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.