Plahotniuc și Erdogan au discutat despre călătoria moldovenilor în Turcia cu buletinul de identitate

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a efectuat joi, 28 septembrie, o vizita de lucru în Turcia. În cadrul vizitei, acesta a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, transmite IPN cureferire la un comunicat de presă al formațiunii.

Cei doi oficiali au discutat aspecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova și Turcia, punând un accent deosebit pe impulsionarea cooperării economice și creșterea investițiilor turce în țara noastră. În acest context, s-a vorbit despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat și Ceadâr-Lunga.

De asemenea, s-a vorbit despre extinderea Acordului de comerț liber cu Turcia pe domeniul serviciilor, precum și despre deschiderea unui Serviciu economic al țării noastre în Ankara.

Un alt subiect important a fost accesul cetățenilor moldoveni în Turcia în baza buletinelor de identitate, respectiv, a cetățenilor turci în Republica Moldova cu același document.

Vlad Plahotniuc și Recep Tayyip Erdoğan au discutat și despre deschiderea în țara noastră a unor centre culturale turce.

Alte subiecte abordate au vizat securitatea și stabilitatea în regiune, situația din UTA Găgăuzia, cu accent pe faptul că Turcia încurajează cetățenii din această regiune să se integreze cât mai bine în procesele care au loc în Republica Moldova. În acest context s-a decis că Turcia va deschide în curând un Consulat General la Comrat, se spune în comincat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.