Chiril Gaburici: Vreau să aducem Tesla, Apple și IBM în Moldova

Ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, își dorește să aducă în Moldova companiile americane Tesla, Apple și IBM. În cadrul unei întrevederi cu ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, Chiril Gaburici a spus că pledează pentru un schimb de experiență cu reprezentanții acestor corporații pentru a aduce cultura antreprenorială americană în Moldova și a spori gradul de competitivitate și a desfășura activități comune pentru mediul de afaceri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a făcut o trecere în revistă a reformele economice implementate, acțiunilor întreprinse privind angajamentele asumate de Guvern față de partenerii de dezvoltare. Chiril Gaburici a menționat că a fost ajustat cadrul legislativ ce reglementează activitatea mediului de afaceri în Republica Moldova – pachetul pro-business, implementată reforma regulatorie, simplificată politica fiscală etc.

„Republica Moldova oferă avantaje și oportunități investiționale pentru mediul de afaceri american în toate domeniile prioritare ale țării. În mod special, domeniul IT are un potențial foarte mare de dezvoltare și trebuie exploatat. Propunem organizarea unor forumuri bilaterale în toamna acestui an, pentru a prezenta succesele înregistrate la acest capitol și facilitățile pe care le oferă parcul IT din Moldova”, a spus Chiril Gaburici.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu SUA, în perioada ianuarie-mai 2018, a înregistrat 42 de milioane de dolari, în creștere cu 2,65% față de aceeași perioadă a anului 2017.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.