De Paști, peste o mie de polițiști au fost antrenați la biserici și cimitire

Peste o mie de polițiști au fost antrenați la biserici și cimitire pentru  menținerea ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale. Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, care a făcut totalurile  activității de sărbători, a comunicat că într-un briefing de presă că peste șapte mii de persoane au apelat la Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112. Numărul este în descreștere comparativ cu anul trecut, transmite IPN.

Cât ține de securitatea circulației rutiere, oamenii legii au depistat circa nouă mii de încălcări, inclusiv depășirea vitezei maxime admise, necuplarea centurii, neacordarea priorității pietonilor. Peste 200 de încălcări au fost comise de pietoni.

„Avem 40 de persoane traumatizate în cadrul accidentelor rutiere. La acest capitol suntem într-o creștere comparativ cu anii precedenți. În același timp, nu am avut niciun accident rutier în care să fi decedat persoane. Avem nevoie de o implicare suplimentară, atât din partea colegilor mei, cât și, în mod special, din partea conducătorilor auto care trebuie să dea dovadă de respect în trafic”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

De Paştile Blajinilor,  la 1558 de cimitire aflate pe teritoriul Republicii Moldova oamenii legii au avut 114 posturi fixe și 352 de echipe mobile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.