Amenzi de 800 de mii de lei pentru nerespectarea regimului de carantină

Amenzi de aproape 800 de mii de lei au fost aplicate persoanelor fizice și juridice care nu s-au conformat măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii infecției cu COVID-19, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații Excepționale au fost întocmite 38 de procese-verbale. În 33 de cazuri sunt vizați agenți economici, iar în cinci – persoane fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Recent, Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol ce ține de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Amenzile pentru punerea în pericol a sănătății publice oscilează între 22 și 25 de mii de lei în cazul persoanelor fizice și 50-75 de mii de lei în cazul persoanelor juridice. Pentru prezentarea falsă sau incompletă a datelor și pentru refuzul de a completa fișele epidemiologice se aplică amendă până la 25 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.