„Ziua mondială a somnului 2023”: Conferință științifico-practică

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Catedra de fiziologie a omului și biofizică în parteneriat cu Centrul Republican de Somnologie din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” Vă invită la conferința științifico-practică „Ziua mondială a somnului 2023. Zece ani de activitate a Centrului de somnologie INN Diomid Gherman”.

Evenimentul va avea loc în data de 17 martie 2023, în Sala de conferințe a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” (str. Nicolae Testemițanu, 29), cu începere de la ora 14:00.

Programul conferinței include subiecte de actualitate în domeniul somnologiei precum: tulburările de ventilație pulmonară în somn, insomniile, tulburările de somn la copii. De asemenea, vor fi abordate și aspecte ce țin de accidentele rutiere provocate în urma adormirii șoferilor la volan și dependența de gadgeturi.

În calitate de vorbitori sunt invitați specialiști renumiți în domeniu – profesori și conferențiari universitari, practicieni, psihologi și reprezentanți ai Poliției Rutiere.

Tematica abordată este de actualitate și prezintă interes pentru medicii specialiști din republică, în special pentru medicii de familie, neurologi, pediatri, cardiologi ș.a.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.