Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate sărbătorită la azilul de bătrâni din Străşeni

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate sărbătorită la azilul de bătrâni din Străşeni

Republica Moldova a marcat la 1 octombrie Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate. Cu această ocazie, în acest an, Asociaţia    pentru Educaţie “Neoumanitas” din or. Străşeni a organizat un concert dedicat vârstnicilor, la care au venit şi invitaţi speciali, printre  care  Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Dna Valentina Buliga, reprezentanţi ai Fundaţiei pentru Dezvoltarea Republicii Moldova “Edelweiss”, autorităţile locale şi FPC "Bioprotect" SRL.

Concertul a avut loc în curtea centrului de zi pentru persoanele în etate “Răsărit”, pentru toţi buneii care doreau să se distreze un pic şi să câştige premii. Fundaţia “Edelweiss”, în parteneriat cu Ministerul Protecţiei Sociale, Muncii şi Familiei a donat 80 de plapume, dintre care 70 bătrânilor prezenţi la sărbătoare, iar 10 - persoanelor în etate care sunt în grija centrul de plasament şi nu au putut fi prezenţi la eveniment. La concert au participat copiii şi elevii din instituţiile de învăţământ locale, iar cei mai curajoşi vârstnici au cântat, au dansat ş au asigurat dispoziţie bună tuturor.

“Adresez cele mai sincere felicitări şi urări de sănătate persoanelor de vârsta a treia. Fiind convinsă de faptul că oamenii în etate din RM nu au parte de viaţa pe care o merită, îmi exprim regretul şi sunt solidară doleanţelor acestora de a avea un trai decent. De aceea, adresez un apel către populaţia republicii de a manifesta atitudine deosebită, cu grija şi respect faţă de oamenii în etate. Ajutaţi-i să-şi trăiască bătrâneţile în linişte, pace, belşug şi înţelegere alături de cei dragi!” a remarcat Valentina Buliga, Ministrul Protecţiei Sociale, Muncii şi a Familiei.

Fundaţia “Edelweiss” de asemenea a felicitat beneficiarii: “Datoria fiecăruia dintre noi este să contribuie la dezvoltarea ţării noastre, ceea ce la rândul său va duce la bunăstarea tuturor cetăţenilor moldoveni. Celebrarea acestei frumoase sărbători ne oferă posibilitatea să aducem mulţumiri acelor bunici care şi-au adus, la rândul lor, aportul la dezvoltarea ţării. Este rândul nostru să Vă sprijinim şi, în acest context, permiteţi-ne să vă oferim în dar aceste seturi care, cu siguranţă, vă vor fi foarte utile. Sincere Felicitări!” a menţionat Lara Castravet, Coordonator Proiecte “Edelweiss”.

***

Fundaţia Edelweiss este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi apolitică, înfiinţată de către omul de afaceri Vlad Plahotniuc în scopul creării unor oportunităţi echitabile pentru oamenii talentaţi şi dezavantajaţi din Republica Moldova.  Fundaţia are misiunea de a contribui la dezvoltarea societăţii prin elaborarea şi implementarea unor proiecte în domeniul cultural, educaţional, social, economic şi de protecţie a mediului înconjurător. Toate iniţiativele fundaţiei se bazează pe ideea că toţi oamenii trebuie să aibă posibilitatea să-şi atingă pe deplin potenţialul pentru a contribui la dezvoltarea societăţii. Aceasta poate fi realizat prin crearea oportunităţilor pentru oamenii talentaţi, sprijinirea tinerilor capabili, încurajarea iniţiativelor care dezvolta potenţialul oamenilor de a-şi îmbunătăţi propria viaţă şi susţinerea programelor ce vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre. Fundaţia crede în dreptul fiecărui individ de a-şi construi singur destinul şi viitorul. Credem atât în tineri, pentru că în ei se află entuziasmul, dinamismul şi forţa inovatoare, cât şi în vârstnici, pentru că ei ne aduc încrederea, înţelepciunea şi experienţa anilor.

Departamentul relaţii publice Edelweiss

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.