Ziua Independenţei – un prilej de a învăţa să iubim patria şi glia, Elena Pintilei

În ajunul celei de-a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, IPN adună gândurile celor care au ceva de spus despre acești ani, despre țară, despre societate. Gândurile directorului general al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, Elena Pintilei, la 29 de ani de Independență:

„Există o singură țară din lume în care cerul este mai albastru, soarele strălucește mai luminos și macul înfloreşte mai roşu. Acesta este pământul strămoşilor noştri, țara copilăriei, baştina copiilor, locul unde te simți mereu acasă – Moldova noastră. Astăzi venim cu cuvinte de susținere și dragoste pentru Republica Moldova, încărcate cu flori în galben, roşu şi albastru, care sunt atât de necesare către Ziua Independenței, ajunsă la cea de-a 29-a aniversare. Ziua Independenţei este un simbol al alegerii poporului nostru, care de-a lungul anilor a trecut şi trece prin mai multe etape ale formării vieții politice, economice, culturale și sociale”, a remarcat Elena Pintilei.

Potrivit directoarei Bibliotecii Naţionale, Ziua Independenţei ar trebui să fie mereu un prilej de a sărbători unitatea națională, de a învăţa a iubi patria şi glia, de a pune în valoare obiceiurile şi tradiţiile, ca parte componentă a patrimoniului acestui neam, păstrate cu sfințenie de către strămoşi, decenii la rând.

„Această sărbătoare trebuie să unească poporul nostru și să trezească în fiecare dintre noi sentimentul de demnitate, patriotism și respect față de propria țară, aducând recunoştinţă celor care au luptat pentru independenţa şi suveranitatea ţării”, a menţionat Elena Pintilei.

În calitate de Preşedinte al Asociaţiei Bibliotecarilor din Republica Moldova, Elena Pintilei a transmit felicitări colegilor săi din Sistemul Naţional de Biblioteci din ţară. „Le doresc multă sănătate, inspiraţie pentru a implementa proiecte şi idei noi, pentru dezvoltarea comunităţilor, suficientă putere de a munci cu energie și entuziasm! Pacea, înțelegerea reciprocă și dragostea mereu să domnească în casele noastre!”, a încheiat aceasta.

Elena Pintilei s-a născut în Ucraina, regiunea Odesa. A studiat la Universitatea de Stat din Moldova, la Facultatea de Bibliografie şi Biblioteconomie. Ulterior, la aceeaşi universitate, a absolvit Facultatea de Drept. La momentul actual, este doctorandă la şcoala doctorală din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” a Academiei de Ştiinţe. Din 2015, este director general al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. I s-au conferit: Diploma de gradul I din partea Parlamentului Republicii Moldova, diplome de merit ale Ministerului Educației şi Ministerului Culturii Republicii Moldova, Ministerului Culturii a Kazahstanului, Azerbaidjanului şi alte menţiuni.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.