Zilele culturii japoneze au fost marcate la Biblioteca Națională

Zilele culturii japoneze au fost marcate în cadrul Bibliotecii Naționale în perioada 28-30 octombrie. Instituția a organizat trei ateliere de creație și o expoziție, pentru a prezenta cultura japoneză, transmite IPN.

Marți, 30 octombrie, în încheierea activităților dedicate Zilelor culturii japoneze, a fost desfășurat atelierul de creație „Komono”. Participanții au confecționat manual, din stofă, obiecte de dimensiuni mici. Este vorba de jucării, broșe, hăinuțe, gentuțe etc. „Este ceva specific japonezilor să fie confecționate lucruri mici din resturile rămase în urma confecționării lucrurilor de mari dimensiuni”, a spus actrița Galina Roșca, participantă la atelierul de creație.

Natalia Stratan, elevă în clasa a VII-a, a spus că a venit să participe la atelierul de creație pentru a cunoaște mai îndeaproape cultura japoneză, care are ceva specific, ceva ce alt popor nu are. „Aceste lucruri mărunte pe care le confecționăm pot fi utilizate în decor, în cadrul unor expoziții, broșele pot fi purtate”, a spus eleva.

Zilele culturii japoneze au fost deschise la Biblioteca Națională sâmbătă, 27 octombrie, cu atelierul de creație „Ikebana”, în cadrul căruia participanții au creat compoziții din flori vii. Duminică, 28 octombrie, a fost organizat atelierul de creație „Sumi-e”. Participanții au învățat să picteze în stil japonez. În perioada 27-30 octombrie, a fost desfășurată o Expoziție de Ikebana Ikenobo.

Intrarea și participarea la toate activitățile a fost gratuită.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.