Zece troleibuze asamblate la Chișinău au fost puse în circulație

Zece troleibuze noi, asamblate la atelierul de reparații al întreprinderii municipale Regia Transport Electric Chișinău (RTEC), sunt puse pe rută. Acestea sunt de model AKSM și vor înlocui unități vechi de transport pe rutele 4, 8, 12, 13, 21, 24, 25 și 28. Primarul Ion Ceban a precizat că municipalitatea propune procurarea a încă 50 de troleibuze. Costul unui troleibuz asamblat la Chișinău este de 165 de mii de euro, transmite IPN.

„Dotăm municipiul cu unități de transport noi pentru a contribui la dezvoltarea mobilității urbane şi a asigura condiții prioritare de securitate, accesibilitate și confort pentru pasageri”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Noile troleibuze dispun de mai multe comodități, inclusiv loc special amenajat pentru bagaj de mână, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocurile optice pe bază de LED, oglinzi dotate cu sistem de încălzire, rampă pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant, sisteme de aer condiționat și sisteme de supraveghere video în interior și exterior.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.