Zece oameni au mai pierdut lupta cu COVID-19. Numărul deceselor urcă la 305 cazuri

Zece oameni diagnosticați cu noul tip de coronavirus au decedat pe parcursul zilei de 1 iunie în Republica Moldova. 259 de pacienți se află în stare gravă, 26 dintre ei fiind conectați la aparate de respirație asistată, transmite IPN.

„Vreau să constat că reluarea activității economice s-a interpretat eronat ca o relaxare. Astfel, observăm că vigilența anterioară a populației ce ține de respectarea măsurilor de sănătate publică, atât în obiectivele publice, în magazine, farmacii, nu se mai respectă așa ca anterior distanța socială, igiena mâinilor. Și aici reiterăm și venim cu un îndemn repetat: vă rog să respectați recomandările de sănătate publică pentru că asta ne va salba vieți”, a declarat secretarul de stat, Constantin Rîmiș, care a prezentat tabloul evoluției COVID-19 în data de 1 iunie.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate în total 8360 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În rândul angajaţilor sistemului de sănătate au fost confirmate 1630 cazuri. Numărul total al deceselor urcă la 305 cazuri.

Pe 1 iunie, 41 de persoane au fost externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4622. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.