Zborurile către și dinspre Italia, suspendate

Italia a suspendat zborurile directe și indirecte către și dinspre 13 țări, printre care și Republica Moldova. Restricţiile se referă şi la transportul terestru. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că singura excepție este valabilă doar pentru cetățenii italieni, care pot intra în țară, dar cu respectarea regulilor de autoizolare la domiciliu.

Ministrul Sănătății al Republicii Italiene a semnat ieri, 9 iunie, o Ordonanță prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie, a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat 13 state, printre care se numără și Republica Moldova. De asemenea, este vorba despre Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al companiei Air Moldova, Iana Zidu, a declarat că restricțiile impuse de autoritățile italiene sunt valabile până pe data de 14 iulie. Unicul zbor spre Italia planificat în această perioada este cursa din 12 iulie Chișinău-Roma, care este deja reprogramată pentru data de 16 iulie. Pasagerii acestui zbor sunt informați prin intermediul datelor de contact pe care le-au indicat la momentul rezervării biletului.

Compania FlyOne menționează într-un răspuns pentru IPN că a fost informată de autoritățile italiene privind interdicția de intrare pe teritoriul Italiei a cetățenilor din Republica Moldova. „Zborurile FlyOne spre această destinație au fost anulate până pe 15 iulie 2020, iar pasagerilor care aveau procurate deja bilete li s-au propus câteva alternative. FlyOne recomandă tuturor pasagerilor care intenționează să călătorească în această perioadă să se informeze despre restricțiile impuse de fiecare țară și documentele necesare”, precizează compania.

Într-un răspuns pentru IPN, operatorul aerian Hisky menționează că, din păcate, în astfel de situații companiilor aeriene și pasagerilor nu le rămâne decât să se conformeze pentru ca ține de decizia unui stat străin. „După cum ați văzut, decizia este valabilă doar până pe 14 iulie și sperăm că nu va fi prelungită. Totuși, pasagerii care vor să călătorească în acest sezon estival ar fi bine să-și planifice zborurile spre a doua jumătate a lunii august sau chiar în lunile septembrie și octombrie pentru că în următoarea lună situația se poate schimba de la o zi la alta. Avem și alte țări care impun condiții de călătorie destul de dure sau chiar inaccesibile, a se vedea cazul Rusiei, Israelului și altele. După cum spuneam, prognozele unei stabilității de călătorie se arată mai optimiste către a doua jumătate a lunii august”, mai menționează compania.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE