Zalina Marghiev aduce Moldovei o medalie de bronz

Zalina Marghiev a adus Moldovei a nouă medalie de bronz la Universiada Mondială, care se desfăşoară în oraşul Kazan, Rusia. Sportiva de 25 ani s-a clasat pe locul 3 în proba de aruncare a ciocanului, cu rezultatul 71,10 metri, transmite IPN. La ediţia trecută  Zalina a câştigat medalia de aur.

Încă o distincţie poate fi obţinută miercuri, 10 iulie, de halterofilul Artiom Pipa, care evoluează alături de colegul Andrei Bîrcă în categoria de greutate 77 kg. După exerciţiul smuls, Pipa se situează pe poziţia a treia, iar Bîrcă – pe 11.

La competiţia mondială studenţească Moldova are deja în palmares 9 medalii, dintre care una este de argint, iar restul de bronz. Pe podiumul Universiadei au urcat boxerii Dumitru Galagoţ şi Alexandru Râşcan, luptătorii Maxim Mamulat, Mihail Cosnicean, Anatolie Moldovan şi Igor Beşleaga şi halterofilul Oleg Sîrghi.

Zilele următoare vor mai intra în concurs luptătorii de stil liber şi greco-roman, canotorii, dar şi reprezentanţii probei sambo.

Selecţionata Rusia domină autoritar clasamentul pe medalii. Sportivii ţării gazdă au cucerit deja 92 de medalii, dintre care 45 de aur. Universiada Mondială se va încheia pe 17 iulie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.