Vremea se încălzește până la +37 de grade Celsius

Meteorologii prognozează pentru săptămâna viitoare temperaturi de până la +37 de Celsius în sudul țării. Analizele arată că în prima decadă a lunii august pe teritoriul ţării s-a semnalat vreme mai caldă ca de obicei, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în aceste zile, regimul termic se va menține cu maxime în timpul zilei de până la +25.. +30 de grade Celsius. Noaptea minimele se vor încadra între valori de +13 .. +18 grade Celsius. Însă, începând cu săptămâna viitoare, temperaturile vor crește până la +34 de grade, iar către ziua de miercuri până la +37 de grade Celsius în sudul țării. Noaptea, temperaturile vor crește până la +21..+24 de grade Celsius.

Meteorologii menționează că la începutul lunii august, temperatura medie decadică a aerului a depășit valorile normei cu 1-2 grade Сelsius. Temperatura maximă a aerului pe parcursul decadei a urcat până la +37 de grade.

Totodată, suma precipitaţiilor căzute în decursul decadei pe 50% din teritoriul țării a atins 50-115 mm (300-765% din norma decadică sau 100-230% din norma lunară). Pe 40% din teritoriu au căzut 16-45 mm (100-260% din norma decadică) și doar în sudul țării suma acestora nu a depășit 7-15 mm (45-80% din norma decadică). De asemenea pe parcursul decadei s-au semnalat oraje, grindină, intensificări ale vântului de până la 23 m/s. Ploile puternice căzute, izolat însoțite de grindină, au provocat deteriorarea obiectivelor economiei naționale și vătămarea culturilor agricole.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.