Vremea se încălzește până la +17 grade. Luni vor fi ploi

De astăzi, 26 martie, vremea se încălzește. Valorile termice ale aerului vor urca săptămâna viitoare până la +17 grade Celsius, transmite IPN.

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a precizat că temperatura aerului va fi în limita normelor  pentru sfârșit de martie și început de aprilie. Vântul va sufla moderat, fără intensificări.

Totodată, pentru luni, 29 martie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează izolat ploi, în partea de nord și centru a țării.

În perioada 26 martie-1 aprilie, în partea de nord a țării vor fi temperaturi cuprinse între -3 și +6, în timpul nopții, iar ziua valorile termice ale aerului vor oscila între +7 și +15 grade Celsius. În zona centru, noaptea vor fi de la -2 până la +7 grade Celsius, iar pe timp de zi – de la +8 la +16 grade. În raioanele de sud ale republicii, termometrele vor arăta de la până la -1 până la +8 grade, în timpul nopții, iar ziua se vor înregistra de la +9 la +17 grade Celsius.

Ghenadie Roșca a menționat că temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele săptămâni au fost cauzate de fronturi atmosferice asociate unor cicloane de aer rece, care au traversat teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit SHS, cea mai călduroasă zi de 26 martie a fost cea din 1994, zi în care la Tiraspol au fost înregistrate +27,3 grade. Cea mai friguroasă zi de 26 martie a fost cea din 1997,  la Tiraspol fiind înregistrate -9,3 grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.