Vreai să devii declarant vamal? Aplică la cursurile de instruire organizate de CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită persoanele care doresc să devină declaranți vamali să se înscrie la cursul de instruire primară a declarantului vamal, organizat de CTIF în perioada 4 noiembrie - 10 decembrie 2019. După susținerea testelor, audienții vor primi certificate de absolvire a cursului de instruire, document necesar pentru angajare în calitate de declarant vamal.

Declarantul vamal efectuează, în baza contractului de prestări servicii, în numele companiei de brokeraj vamal sau persoanei juridice care deține, în baza licenței, drepturi de import/export, prin reprezentarea sa directă în vamă, operațiuni privind declararea mărfurilor și/sau mijloacelor de transport la posturile vamale din țară. 

Instruirile au o durată de cinci săptămâni și vor fi susținute de către cei mai buni formatori din cadrul Serviciului Vamal. Mai multe informații
despre cursurile de instruire primară a declarantului vamal pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link - ul: https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru

Orele teoretice ale cursului de instruire se vor desfășura de luni până vineri, între orele 17.30 și 20.30, la sediul Centrului de instruire în finanțe al CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2, iar orele practice - în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 și 15.00, la Centrul de instruire al colaboratorilor vamali, amplasat pe adresa: mun. Chișinău, bd. Dacia 49/6. 

Doritorii de a se înscrie la cursurile de instruire primară a
declarantului vamal trebuie să dețină diplome de studii superioare sau medii de specialitate, să cunoască computatorul și să posede abilități de utilizare a acestuia. La înscriere, ei vor prezenta copia buletinului de identitate, copia diplomei de studii și cererea de înscriere.

Pentru a participa
la cursul de instruire, persoanele interesate sunt rugate să completeze  un formular, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-LMKtAyWkhGuQYK-jzLygJiCUBB7Uy57IDv86vbTCYo3pXg/viewform?usp=sf_link.

Pentru a obține informații suplimentare, contactați Centrul de instruire în finanțe al CTIF
la numerele de tel: 022 822 032, 068669942 sau prin poșta electronică la adresa de e-mail:instruire@ctif.gov.md.

În decursul anului curent, CTIF a mai organizat trei cursuri de instruire primară a declarantului vamal, la care au participat și au primit certificate de absolvire 47 de audienți.

 

Serviciul de presă al CTIF

31 octombrie 2019

 

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.