Votat în lectură finală: Cetățenii vor beneficia de compensații pentru utilități

Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, urmare a majorării tarifelor pentru aceste utilități. Proiectul elaborat în acest scop, a fost adoptat de Legislativ în lectură finală.

Astfel, vor fi compensate, în proporție de 67%, primii 50 metri cubi de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 metri cubi - cu 50% din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se compensează diferența, în mărime de 67%, pentru prima gigacalorie e energie termică. De aceste compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Compensația maximă, oferită pentru consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 lei.

Tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un metru cub, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.