Vom repara 80 de grădinițe și vom da în exploatare 20 de grădinițe noi, Ion Ceban

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, promite că, în următorii patru ani, va repara capital 80 de grădinițe și va da în exploatare 20 de grădinițe noi și o sută de grupe noi. Printre acestea vor fi și grupe de creșă, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, candidatul a declarat că în municipiul Chişinău sunt 159 de grădinițe, majoritatea dintre care trebuie renovate. „Vom evalua eficiența cheltuirii celor 763 de milioane lei, care se alocă anual pentru întreținerea grădinițelor. Credem că acești bani pot fi cheltuiți mai calitativ pentru beneficiarii finali, adică pentru copii”, a declarat Ion Ceban.

Acesta promite că, împreună cu echipa, se va preocupa și de calitatea alimentației copiilor. Va fi elaborat un program de modernizare, care va porni de la cele mai problematice instituții. Va îmbunătățită înscrierea online la grădinițe. „Mai avem în vizor și parteneriatul public-privat în privința înființării grădinițelor la parterul blocurilor locative noi, care pot să fie și private, dar vor fi întreținute de municipiu”, a mai spus Ion Ceban.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 17 octombrie 2019

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.