Vladimir Rusu, Sergiu Popovici și Alexandru Gustoi, în dezbateri electorale

O Primărie transparentă și fără corupție, sprijinirea organizațiilor veteranilor, modernizarea locuințelor în oraș, lupta cu „găurile negre” în întreprinderile municipale. Sunt priorități anunțate de Vladimir Rusu, Sergiu Popovici și Alexandru Gustoi, candidați la funcția de primar al municipiului Bălți, invitați într-o rundă de dezbateri electorale la TV8, transmite IPN.

Vladimir Rusu  a menționat că a acceptat provocarea de a candida la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Acțiune și Solidaritate după ce a analizat toate perspectivele și posibilitățile pe care le are municipiul Bălți  și împreună cu echipa de consilieri a venit cu un program realizabil. Candidatul își propune să facă Primăria municipiului Bălți deschisă nu doar față de cetățeni și agenții economici din Bălți, dar și față de partenerii europeni. Guvernul împreună cu autoritățile publice locale au posibilitatea să realizeze proiecte de amploare în Bălți. Vladimir Rusu a menționat că strada Kiev este o rușine a municipiului și în programul său electoral figurează rezolvarea acestei probleme.

Întrebat de către unul dintre contracandidați dacă PAS utilizează resurse administrative, Vladimir Rusu a spus că nu o face și că mizează pe alegeri libere și corecte. Vladimir Rusu a încurajat alegătorii să analizeze atent programul electoral și abilitățile fiecărui concurent și să studieze echipa de consilieri care stă în spatele pretendentului la funcția de primar. Vladimir Rusu a spus că pe 5 noiembrie se va decide viitorul municipiului Bălți pe patru ani, dar care va avea consecințe pentru generații viitoare.

Sergiu Popovici, candidat partea Coaliției pentru Unitate şi Bunăstare, își propune să lupte cu „găurile negre” în întreprinderi municipale din Bălți. A dat drept exemplu întreprinderea municipală „Gospodăria locativ-comunală Bălţiˮ. Sergiu Popovici a spus că administrația municipală trebuie să se îngrijească de educație, de salubrizarea orașului și de transportul public. Să se ferească de corupție și furt. Sergiu Popovici a împărtășit viziunea referitor la strada Kiev, menționând că problema principală ține de canalizare, nu de carosabil.

Programul electoral al candidatului Partidului Comuniștilor, Alexandru Gustoi, are trei piloni care vizează direcția locativ-comunală, drumurile și programul social. El a subliniat ca fiind importante acordarea capitalul matern la nașterea primului copil, susținerea oamenilor cu dizabilități, sprijinirea organizațiilor de veterani. Candidatul își propune să modernizeze locuințe în oraș, să termoizoleze blocurile locative, să instaleze panouri solare pentru ca locuitorii orașului să plătească mai puțin pentru întreținere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.