Vladimir Putin: Vom continua să promovăm un statut special al Transnistriei

Federația Rusă va continua să promoveze identificarea unei soluții juste în problema reglementării transnistrene și obținerea unei înțelegeri privind statutul special, sigur și garantat al Transnistriei, în condițiile respectării suveranității și asigurării integrității teritoriale a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul unei ceremonii de acreditare a 23 de ambasadori, inclusiv a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.

Președintele Federației Ruse a menționat că abordarea Kremlinului în interacțiunea cu Republica Moldova pornește de la tradițiile de prietenie și valorile spirituale comune care leagă cele două popoare. Liderul de la Kremlin a remarcat că anul acesta va fi marcată cea de-a douăzecea aniversare a Tratatului bilateral de prietenie și cooperare.

Discuțiile pentru reglementarea transnistreană se desfășoară în formatul 5+2: reprezentanții mediatorilor (Rusia, Ucraina, OSCE), ai observatorilor (SUA și UE) și părțile (Chișinăul și Tiraspolul). În 2011, discuțiile au fost reluate după o pauză de șase ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.