Vladimir Bolea: Rezultatul din Chișinău nu este cel așteptat de blocul ACUM

Deputatul fracțiuni PAS, blocul ACUM, Vladimir Bolea, susține că scorul pe care l-a obținut candidatul Andrei Năstase în turul doi al alegerilor pentru fotoliul de primar al capitalei nu eeste cel așteptat de formațiune. În opinia parlamentarului, mesajul echipei care l-a susținut pe Andrei Năstase nu a coincis în totalitate cu așteptările alegătorilor, transmite IPN.

„Campania a fost una foarte grea și eu cred că noi n-am reușit să ne pliem cu mesajul pe care l-am avut pe așteptările alegătorilor din municipiul Chișinău. Aici vorbim despre o atitudine mai pragmatică a alegătorilor, pentru că toți alegătorii voiau să audă foarte mult despre canalizare, despre sisteme de apeduct și cum se vor opri construcțiile ilegale cu voință politică, cum se vor construi din nou trotuare. Adică, de principiu, ceea ce ne dorim și noi ca locuitori”, a declarat deputatul la emisiunea „Ora expertizei”, de la Jurnal TV.

În opinia lui, rezultatele alegerilor din municipiul Chișinău nu au fost influențate de faptul că, la nivel național, fac coaliție două formațiuni antagoniste ca viziune. „Oamenii s-au săturat în general de politici și politicieni care vorbesc despre nimic. Și niciun efect negativ nu a avut faptul că am făcut o coaliție la nivel național”, a declarat Vladimir Bolea.

Consilierul socialist în CMC Nicolae Pascaru spune că acum este important ca blocul ACUM și PSRM să formeze majorități la nivel local pentru ca lucrurile să se schimbe rapid în bine. „Este important ca să aducem oamenii de peste hotare înapoi acasă, dar pentru aceasta trebuie ca oamenii să creadă în guvernare, să creadă în stat și să vadă că se schimbă lucrurile”, a declarat Nicolae Pascaru.

Consilierul local din partea blocului ACUM în consiliul raional Ungheni Gheorghe Petic consideră că dacă în Consiliul municipal Chișinău se va forma un blocaj, atunci orice proiect înaintat de primar nu va fi dus la bun sfârșit.

După scrutinul de ieri, 3 noiembrie, socialistul Ion Ceban a câștigat funcția de primar al municipiului Chișinău cu voturile a 52,39% de alegători. Andrei Năstase a pierdut cu 47,61% din sufragii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.