Vlad Țurcanu, ales prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale

Fostul președinte al Partidului Popular Român (PPR), Vlad Țurcanu, a fost ales prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN). Anunțul a fost făcut de președintele PUN, Octavian Țîcu, după ședința Consiliului Politic Național al partidului, transmite IPN.

Liderul PUN consideră că decizia lui Vlad Țurcanu de a se alătura echipei pe care o conduce este „un gest de moralitate suprem” și că prin această decizie se aduce „un nou suflu de românism în PUN”.

Octavian Țîcu susține că el și echipa sa este gata să abordeze subiectul alegerilor pentru circumscripția nr. 38 Hâncești și cel al alegerilor prezidențiale din acest an. „PUN devine un partid puternic care prin aceste decizii va deveni un partid cu angajamente pentru guvernare în Republica Moldova”, a declarat liderul PUN.

Vlad Țurcanu a remarcat că este onorat să se afle alături de Octavian Țîcu, Viorel Iordăchescu (n.r cel de-al doilea prim-vicepreședinte al PUN) și de ceilalți colegi ai săi. Potrivit lui, anume aceste persoane vor contribui ca „toate demersurile care nu au avut finalitate până în prezent să se materializeze, în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova care-și văd un viitor frumos aici”. Prim-vicepreședintele PUN a declarat că îi așteaptă alături pe toți cei care împărtășesc mesajul românesc și „normalitatea în Republica Moldova”.

Vlad Țurcanu a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la IPN că pleacă de la conducerea PPR și că renunță la calitatea de membru la sfârșitul anului 2019, „ca urmare a diferențelor de viziune față de modul în care ar trebui să se consolideze polul românesc politic în Republica Moldova”. Tot atunci el a spus că va opta pentru colaborarea cu echipa lui Octavian Țîcu și a lui Viorel Iordăchescu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.