Vlad Plahotniuc este acuzat de un nou episod legat de „frauda bancară”

Vlad Plahotniuc este acuzat de un nou episod legat de „frauda bancară”, fiindu-i incriminate trei capete de acuzare, printre care și crearea și conducerea unei organizații criminale. De asemenea, fostului politician i se impută escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și spălarea banilor săvârșită de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție informează că a adus la cunoștința avocaților ordonanța de punere sub învinuire a fostului lider al Partidului Democrat.

Noul episod incriminat lui Vladimir Plahotniuc are ca referință perioada 24 noiembrie 2014-29 iunie 2015. Atunci, Plahotniuc, fiind beneficiar efectiv și gestionar prin persoane interpuse al mai multor companii nerezidente, a primit în conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Șor, prin persoane interpuse, mijloace financiare în sumă de 21 de milioane de dolari. Banii aveau ca origine credite bancare obținute fraudulos de la BC „Banca de Economii” SA.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au constatat că, Vlad Plahotniuc a achiziționat din acești meci un avion, pe care l-a utilizat în interese personale, pe care ulterior l-a înstrăinat unor persoane terțe.

În cadrul aceleiași cauze penale, Vlad Plahotniuc a fost pus mai devreme sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de crearea și conducere a unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și spălarea banilor săvârșită de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința lui Plahotniuc în prezenta cauză rămâne neschimbată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.