Vlad Filat: Credem că Gaburici va acumula numărul necesar de voturi

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a reiterat, sâmbătă, că nu va exista nicio coaliţie cu PCRM. Totodată, liberal-democratul şi-a exprimat convingerea că vor fi suficiente voturi, atât din partea PCRM, cât şi PL, pentru învestirea Guvernului care îl va avea premier pe Chiril Gaburici, transmite IPN.

Programul de activitatea al Guvernului va rămâne în principiu acelaşi pe care l-a prezentat Iurie Leancă, a spus politicianul. Vlad Filat nu a dorit să comenteze declaraţia colegului său că ar putea ieşi din PLDM, menţionând doar că îl cunoaşte bine pe Iurie Leancă şi ştie că acesta are maturitatea necesară pentru a nu lua decizii pripite. Liderul liberal-democrat a mai spus că cel mai important lucru în acest moment este învestirea unui guvern.

Sâmbătă, 14 februarie, şeful statului, Nicolae Timofti, a purtat consultări cu toate fracţiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcţia de premier. Singura propunere a venit de la PLDM – Chiril Gaburici, care a condus din 2008 până în 2012 compania Moldcell şi apoi compania-soră din Azerbaidjan. Aceasta este a doua tentativă de învestire a Guvernului, după ce joi, 12 februarie, programul şi Cabinetul de miniştri propus de Iurie Leancă nu a acumulat numărul necesar de voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.