Vlad Filat: Acest Igor Popa este un instrument eficient al lui Plahotniuc

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, susține că fostul său avocat, Igor Popa, „a fost și este un instrument eficient al lui Vlad Plahotniuc”. Comentând declarațiile fostului său avocat la adresa sa, Vlad Filat susține că acestea sunt făcute într-un moment ales nu întâmplător și ar avea legătură cu decizia sa de a reveni în politică. Declarațiile au fost făcute astăzi, 25 septembrie, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Vlad Filat a menționat că declarațiile fostului avocat, pe care le califică drept mizerii, au legătură directă cu procesul politic, cu implicarea sa în politică și revenirea în fruntea PLDM. De asemenea, în opinia sa, are legătură directă cu înaintarea și înregistrarea unui candidat PLDM la alegerile prezidențiale, precum și cu „acțiunile pe care le întreprinde formațiunea într-o manieră bine organizată în teritoriu”.

Fostul premier susține că Igor Popa reprezintă interesele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. „Vreau să-i transmit un mesaj lui Plahotniuc și tuturor celor care îl slujesc, tuturor celor care au grijă de mine și care încearcă prin tot felul de metode să mă intimideze, să exercite presiuni de diferite feluri: să nu irosească energia, să nu piardă timpul, pentru că decizia mea de a reveni în politică a fost luată într-o manieră foarte și foarte asumată – decizie grea pentru mine, înțelegând responsabilitatea care îmi revine. Și înțelegând un lucru foarte important, că, dacă eu voi reuși, și alți oameni care au fost nedreptățiți în viață vor avea motiv și exemplu că se poate”, a menționat fostul premier.

Vlad Filat a negat mai multe afirmații făcute de fostul său avocat. „Cele declarate și modul în care au fost declarate de către Popa Igor la emisiunea televizată de miercuri, nu face decât să confirme cele declarate de mine în ultima perioadă – că eu, în așa-numitul proces, căruia am fost supus, nu am avut apărare”, afirmă liderul PLDM. Politicianul a declarat că „această nouă circumstanță va fi examinată, pentru că este vorba despre un viciu fundamental – lipsa unei apărări efective și vor fi întreprinse procesual acțiunile impuse, atât în plan național, cât și internațional”.

Vlad Filat a mai spus că acest caz și aceste declarații făcute de fostul său avocat nu îl vizează doar pe el, ci creează un precedent extrem de periculos, care vizează întreaga profesie de avocat. Or, potrivit lui, există prevederi legale, un cod de conduită, principiul confidențialității. „Eu tare sper că avocații vor lua atitudine. Încă o dată nu în apărarea mea, dar în apărarea lor, și Uniunea Avocaților va lua deciziile care se impun în asemenea situații”, a precizat liderul PLDM.

Într-o emisiune televizată, Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar fi furat o sută de milioane de euro din băncile moldovenești, iar o parte din bani se află în Europa și în Africa. Acesta a mai spus că Filat ar avea proprietăți în Elveția și Franța, procurate din bani câștigați din vinderea unor bunuri de stat. Igor Popa a mai afirmat că fostul premier ar fi cercetat în cadrul unor dosare deschise în Franța și în Germania.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.