Vlad Bilețchi își dă votul pentru o Republică Moldovă românească

Liderul Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” la Chișinău, Vlad Bilețchi, își dă votul pentru o Republică Moldovă românească, pentru un viitor românesc și european al Republicii Moldova. Președintele AUR a precizat pentru IPN că mai mulți candidați la funcția de deputat, pe listele Alianței pentru Unirea Românilor, se află astăzi alături de diasporă. Personal își va exercita dreptul la vot la Milano, Italia, acolo unde va vota și Valeriu Munteanu. Victoria Grosu Vremeș a votat tot în Italia, la Roma, iar Dorin Chirtoacă – la Frankfurt, Germania.

Liderul AUR a remarcat că unii lideri politici manifestă o doză de cinism, atunci când cheamă presa și fac mare tam-tam din faptul că votează acasă, în timp ce cetățenii moldoveni din diasporă stau la cozi imense, ore în șir, ca să-și exercite dreptul la vot. Trebuie promovată rezolvarea problemei, dar nu faptul că am votat, a relevat președintele AUR.

„Am decis să mergem peste hotare, pentru a susține diaspora, care a fost nedreptățită, pentru că oamenilor nu li s-au deschis suficiente secții de votare. În Republica Moldova oamenii stau în rânduri de 15-20 de persoane, în timp ce la ora 8.30 dimineața la Roma erau cozi de lungimea unui cartier, în rând stăteau peste 100 de oameni, și asta pe timp de pandemie. E o bătaie de joc față de diasporă” , a spus Vlad Bilețchi.

Cetățenii moldoveni din afara țării pot vota la orice secție de votare deschisă în străinătate, indiferent de statutul aflării lor pe teritoriul statului respectiv, în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat; buletinul de identitate cu fișa de însoțire, valabil, sau livretul de marinar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.