Vitol a câștigat tenderul pentru furnizarea gazelor naturale Republicii Moldova

Compania olandeză Vitol, unul dintre primii trei transportatori mondiali de produse petroliere, a câștigat tenderul lansat de compania de stat Energocom. Potrivit contractului, pe parcursul zilei de mâine, 27 noiembrie, compania va livra un milion de metri cubi de gaze naturale Republicii Moldova, anunță un comunicat de presă al Agenției Proprietății Publice. Alte detalii nu sunt oferite, transmite IPN.

Energocom a semnat luni, 25 octombrie, și cu compania poloneză PGNiG un contract pentru o achiziție de probă, de un milion de metri cubi de gaze naturale, a anunțat guvernul Guvernul. Nici pentru această tranzacție nu este precizat prețul care va fi achitat, dar autoritățile dau asigurări că tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat.

 

La tenderul anunțat, Energocom a primit șapte oferte. Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, a declarat luni, într-o conferință de presă, că discuțiile la subiectul livrării gazelor de către Gazprom în Republica Moldova sunt dificile și, la această etapă, nu s-a ajuns la un rezultat favorabil pentru Moldova. Respectivele discuții vor continua cu șeful Gazprom, Alexei Miller, la 27 octombrie, la Sankt Petersburg.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.