Viorel Morari bănuiește un interes ascuns al procurorul general

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a fost delegat de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în Procura Generală, bănuiește că șeful PG ar avea un interes ascuns și ar dori să-l înlăture de la conducerea Procuraturii Anticorupție. De asemenea, Viorel Morari susține că nu există un conflict între el și Alexandr Stoianoglo, ci doar percepția diferită a legislației în vigoare, transmite IPN.

„Între mine și procurorul general nu are loc o luptă, dar aplicarea legii. Procurorul general consideră că legea cu privire la Procuratură și legislația cu privire la procuraturile specializate îi permit să desfășoare un control. Eu sunt de acord că într-o oarecare măsură el are dreptul de a efectua un control asupra activității Procuraturii Anticorupție, dar trebuie să se țină cont și de articolul legii cu privire la procuraturile specializate care indică asupra independenței acestora. Aici nu există niciun conflict, există pur și simplu percepția diferită a legii”, a declarat Viorel Morari în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

Viorel Morari bănuiește că procurorul general are un interes ascuns și ar dori să-l înlăture pe el de la conducerea PA și să instaureze acolo un control strict. O altă versiune a suspendării sale din funcție ar putea fi că Alexandr Stoianoglo ar vrea să înțeleagă cât de controversată este persoana Viorel Morari și dacă acesta admite sau nu încălcări.

Șeful PA consideră că procurorul general nu era în drept să îl delege într-o altă procuratură în momentul desfășurării controlului asupra Procuraturii Anticorupție.

Totodată, Viorel Morari nu exclude că în spatele deciziei lui Alexandr Stoianoglo de a-l înlătura temporar de la conducerea PA ar sta anularea de către el a ordonanței de neîncepere a urmării penale a finanțării Partidului Socialiștilor.

Potrivit lui Viorel Morari, controlul dispus de către procurorul general la Procuratura Anticorupție va fi efectuat de către persoane care nu au experiență de lucru cu dosare care sunt anchetate de PA. În plus, șeful PA spune că i-a expediat o scrisoare procurorului general prin care a contestat o persoană care se află în grupul ce va efectua controlul la PA. „Eu cred că ar putea exista un real conflict de interese sau efectuarea neobiectivă a controlului”, a declarat Viorel Morari.

Luni, Procuratura Generală a anunțat că procurorul-șef al PA, Viorel Morari, va fi delegat pe termen de o lună la PG, iar procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, va reveni în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție. Totodată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori a unui control complex al activității celor două procuraturi specializate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.