Viorel Morari a fost reținut

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost audiat în calitate de bănuit pe patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Procuratura General precizează că, după audieri, procurorul de caz a decis asupra necesității reținerii lui Morari, transmite IPN.

Instituția precizează că Viorel Morari urmează a fi pus sub învinuire, cu decizia asupra măsurii preventive aplicabile. „Ilegalitățile imputate, potrivit probatoriului, au fost comise în cazul fraților Igor și Adrian Borș, co-proprietarii rețelei de benzinării „Vento”, reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă”, se spune într-un comunicat de presă al PG.

Potrivit procurorilor, printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr. 5 a INI. Acesta a fost deja pus oficial sub învinuire pentru exces de putere, fals în acte publice, reținerea sau arestarea ilegală și tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Pe lângă cei doi, alți doi figuranți au fost citați la Procuratură pentru audieri. Este vorba despre un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție și un ofițer de investigație, care în ajun de data pentru care fusese citați, s-au îmbolnăvit. Fostul procuror, care fusese citat pentru data de 18 ianuarie, a informat în aceeași zi despre contaminarea sa cu COVID-19, iar ofițerul de investigație, care urma să se prezinte la Procuratură pe 13 ianuarie, s-a internat la 12 ianuarie în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră, precizează PG.

Viorel Morari a fost reținut în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice și amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanța de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunța că a inițiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până astăzi, acesta se afla sub control judiciar.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.