Vicepremierul Mihai Popșoi a avut întrevederi bilaterale cu omologii din Egipt și Slovacia

Aflat în Turcia, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, participă la cea de-a treia ediție a Forumului Diplomatic. În Antalya, oficialul moldovean a avut întrevederi cu omologii săi din Egipt și Slovacia, transmite IPN.

Cu ministrul afacerilor externe din Egipt, Sameh Hassan Shoukry, ministrul Popșoi a trecut în revistă progresele înregistrate în relațiile de colaborare moldo-egiptene. „Am reiterat interesul țării noastre de a deschide o ambasadă la Cairo. Am mulțumit părții egiptene pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova din Fâșia Gaza”, a declarat oficialul moldovean.Despre avansarea cooperării bilaterale și asistența oferită Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, vicepremierul Mihai Popșoi a discutat cu ministrul afacerilor externe și europene din Slovacia, Juraj Blanár.

„Am acceptat invitația de a efectua o vizită de lucru în Slovacia în perioada următoare. Am menționat că asistența de dezvoltare oferită prin intermediul SlovakAid pentru proiecte din domeniul energiei are rezultate tangibile pentru cetățenii țării noastre”, a spus ministrul.

În a doua zi a Forumului, șeful diplomației Republicii Moldova va avea discuții cu miniștrii de externe din Ungaria, Muntenegru, Serbia, Luxemburg, Elveția, Azerbaidjan și Kazahstan.

Cea de-a treia ediție a Forumului diplomației se desfășoară în Antalya în perioada 1-3 martie și reunește șefi de state și de guverne, miniștri și experți pentru a aborda subiecte de actualitate de pe agenda regională și internațională.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.