Vicepremier, despre cazul lui Alexandru Rjavitin

Vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, susține că s-a autosesizat cu referire la presupusa sechestrare a lui Alexandru Rjavitin încă la sfârșitul lunii decembrie, atunci când cazul a devenit cunoscut. Atunci, potrivit oficialului, au fost făcute toate demersurile pentru confirmarea sau infirmarea reținerii, dar deocamdată nu a primit răspuns. Subiectul urmează să fie discutat și în cadrul întrevederii planificate cu reprezentantul politic al Tiraspolului în reglementarea transnistreană, Vitali Ignatiev.

Solicitat de IPN, Alexandru Flenchea a declarat că, încă la sfârșitul lunii decembrie, a anunțat că are loc verificarea circumstanțelor acestui caz și în acest sens au fost făcute mai multe demersuri, inclusiv cu privire locul aflării lui Alexandru Rjavitin. Dat fiind faptul că demersurile rămân fără răspuns, subiectul va fi abordat la întrevederea cu Vitali Ignatiev, programată pentru săptămâna viitoare la Tiraspol.

La sfârșitul lunii decembrie, Asociația Promo-LEX a anunțat că a fost sesizată de prietenii și rudele lui Alexandru Rjavitin referitor la dispariția acestuia din propria casă din localitatea Pervomaisc, raionul Slobozia din regiunea transnistreană. „Alexandru Rjavitin, fiind înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului, în august 2015 a reușit să evadeze, acuzând grave abuzuri și încălcări ale drepturilor sale. El a trecut înot râul Nistrul și a mers trei zile pe jos până la Chișinău, în uniforma sa militară și în șlapi, pentru că nu a mai suportat umilințele și bătăile la care era supus. Pentru că a evadat și a îndrăznit să vorbească despre condițiile și tratamentul inuman la care a fost supus, administrația de facto de la Tiraspol i-a pornit „dosar penal”, menționa Promo-LEX.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.