Veteranii războiului de la Nistru și-au comemorat camarazii în PMAN

Un moment de reculegere pentru cei căzuți în războiul de la Nistru a fost păstrat în această dimineață, 2 martie, de veteranii adunați în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Ei au adus un omagiu camarazilor căzuți în luptă și au depus flori la Monumentul domnitorului lui „Ștefan cel Mare și Sfânt”, transmite IPN.

Constantin Covrig, administratorul Asociației „Forța Veteranilor”, a declarat că ziua de 2 martie de comemorare a celor care nu s-au întors de pe câmpul de luptă, o zi a recunoștinței față de cei care au luptat pentru Patrie și o și o zi de solidaritate cu veteranii.

Potrivit lui, veteranii au luptat pentru drapel, imn, pentru independență. După care, au trebuit să lupte cu sărăcia, cu indiferența guvernărilor care s-au perindat una după alta.

Constantin Covrig, spune că, abia în acest an, statul și-a asumat asigurarea medicală a veteranilor. Dar multe alte revendicări au rămas fără răspuns. Veteranii solicită în continuare micșorarea vârstei de pensionare, bilete gratuite la sanatoriu. La fel, cer să fie votată de Parlament o „lege a veteranilor”.

Viceadministratorul Asociației „Forța Veteranilor”, Andrei Eremia, spune că, de-a lungul timpului, veteranii au fost dați uitării. Iar acum se încearcă crearea a tot felul de structuri, scheme, pentru a-i dezbina, ca să nu mai fie o forță puternică, care sa-și apere drepturile și, dacă e nevoie, țara.  

2 martie este Ziua Memoriei și Recunoștinței.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.