Veteranii dezaprobă numirea lui Constantin Covrig consilier al premierului

Mai mulți membri ai asociației „Forța Veteranilor de Război”, dar și ai altor organizații nu sunt de acord cu numirea lui Constantin Covrig în funcția de consilier al prim-ministrului pe problemele veteranilor „pentru că acesta nu-i reprezintă”. Administratorul „Forței Veteranilor de Război”, Ion Batîr, a declarat că cel care a fost numit consilier a comis un atac raider asupra asociației, urmărea interese politice și personale.

Într-o conferință de presă la IPN, Valentin Ţapeş, președinte al Organizației Forța Veteranilor Ialoveni, veteran de război, a declarat că nu susține numirea lui Constantin Covrig în funcția de consilier al premierului. „Nu știm pe ce criterii a fost numit, ce a stat la bază pentru numirea în funcția dată. Așa cum noi suntem peste 50 de asociații, care facem parte și suntem înregistrați la ASP, nu știm de ce nu am fost anunțați, chemați, să ni se ceară acordul, să se facă un concurs în baza propunerilor de la aceste 50 de asociații”, a spus Valentin Țapeș.

„Acest domn, întotdeauna când iese în public, se străduiește să menționeze în fața colegilor că stă bine cu guvernarea și că toate problemele veteranilor numai prin el se rezolvă. De multe ori am văzut asta, inclusiv fotografiile lui făcute cu parlamentarii actuali, cu ex-parlamentari, în fața Guvernului. Întotdeauna iese cu niște declarații deocheate, care nu au niciun temei juridic la bază. Este regretabil că acest domn a ajuns în postura dată prin ușa din spate”, a menționat Valentin Țapeș.

Veaceslav Vîrlan, veteran, a adăugat că este vorba și despre cumetrism. Covrig este cumătru cu un fost prim-ministru, fiind și acuzat de privatizări ilegale într-o localitate din raionul Rezina. „Această persoană nu ne reprezintă. Nu mă reprezintă pe mine, nu reprezintă camarazii și atunci ce caută el la Guvern? Să hotărască treburile cui, ale cui interese le va promova? Suntem indignați și cerem o revizuire a acestei numiri”, a mai spus Veaceslav Vîrlan.

„În legătură cu numirea domnului Constantin Covrig în calitate de reprezentant al veteranilor în actuala guvernare, consider că este o greșeală. Considerăm că domnul prim-ministru nu a avut dreptul să-l numească în așa funcție. În această funcție trebuie să fie un om cinstit, cu onoare, să ne reprezinte pe toți veteranii Republicii Moldova. Trebuie să fie un veteran care să fie ales la adunarea generală a veteranilor”, a menționat Petru Roșca, președintele organizației Forța Veteranilor Ștefan Vodă.

Veteranii au făcut un apel către guvernare ca să le explice modul în care a fost selectată candidatura. De asemenea, ei cer revizuirea deciziei de desemnare.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.