Verzii cer lichidarea gunoiştii de la Mina Purcel. ALEGERI 2015

Membri şi susţinători ai Partidului Verde Ecologist din Moldova, dar şi locuitori ai localităţii Bubuieci din municipiul Chişinău, au protestat în dimineaţa zilei de astăzi, 5 iunie, împotriva depozitării gunoiului în groapa de la Mina Purcel.

Solicitat de IPN, candidatul verzilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Anatolie Prohniţchi, a declarat că groapa de gunoi de la Mina Purcel prezintă o „bombă ecologică” şi este o „crimă ecologică comisă sub conducerea primarului municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă”.

Protestatarii au solicitat lichidarea gunoiştii şi continuarea negocierilor cu autorităţile şi localnicii în vederea depozitării gunoiului din municipiu la poligonul special amenajat din Ţânţăreni. O altă revendicare este şi organizarea unui concurs internaţional pentru a selecta o companie specializată în prelucrarea deşeurilor.

Anatolie Prohniţchi a subliniat că, din 2001 şi până în prezent, la groapa de gunoi de la Mina Purcel au fost depozitate peste 2 milioane de tone de gunoi, iar mediul şi apele freatice sunt extrem de poluate cu metale grele şi substanţe toxice eliminate la descompunerea deşeurilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.