Vasile Sinigur: Mafia din Republica Moldova fabrică dosare penale la comandă

Vasile Sinigur susține că este victima dosarelor penale fabricate, sub pretextul că face vrajbă între etnii. Potrivit lui, „mafia din Republica Moldova fabrică dosare penale la comandă patrioților, nu însă și celor care fură miliarde, iau mită, trădează statul”. Activistul nu recunoaște dosarele care i-au fost intentate, inclusiv cel care i-a fost intentat după ce a declarat că toți cei care trăiesc în Republica Moldova trebuie să cunoască limba de stat.

„Acest dosar penal este la indicația Irinei Vlah (bașcanul UTA Găgăuzia, m.r.) că i-am stricat planurile cu aeroportul. Trebuia să facă aeroport militar în Ceadâr-Lunga, iar eu i-am stricat planul. Acum, dacă și-a pus procurorul ei general, Alexandr Stoianoglo. Și îl pune pe Alexandr Stoianoglo să-mi deschidă mie dosare penale.”, a declarat Vasile Sinigur într-o conferință de presă la IPN.

Referindu-se la protestul de la Guvern, la care a fost spartă o ușă cu un buzdugan, Vasile Sinigur spune că din zece mii de oameni care au participat la acel protest l-au găsit doar pe el să-l tragă la răspundere.

Vasile Sinigur este revoltat de faptul că patrioților li se intentează dosare penale, nu însă și celor care iau mită. La fel, nu sunt cercetați pentru trădare, spionaj și nu sunt cercetați cei care răpesc cetățenii și îi duc în regiunea transnistreană. Autoritățile și organele nu au nici o reacție nici atunci când fostul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, zboară liber prin Aeroportul Internațional Chișinău, a mai spus Vasile Sinigur.

Potrivit lui, în Republica Moldova legile sunt făcute pentru ca cei de la putere să poată pedepsi oamenii simpli, scăpându-i basma curată pe ce trădează statul etc.

Vladimir Ciorici, activist, a declarat  în aceeași conferință de presă, că de la început nu a fost pus un fundament solid la acest stat – ca fiecare cetățean să cunoască limba, cultura, istoria. Iar astăzi, cei din diasporă sunt numiți „lume paralelă”, iar „pe cei pe care îi cumpără din Tiraspol, aceia sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cărora nu trebuie să li se încalce drepturile”, spune activistul.

Maria Șavanova, din același grup, spune că nu vrea să provoace ură între etnii, însă nimeni nu poate impune băștinașii să manifeste stimă față de o altă etnie, când aceasta nu te respectă și merge împotriva poporului de aici.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.