Vasile Bolea: Adresez scuzele de rigoare familiilor și persoanelor ce s-au simțit ofensate

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, regretă că o exprimare la adresa unei acțiuni politico-juridice, făcute de el, a fost distorsionată, motiv pentru care adresează scuzele de rigoare familiilor și persoanelor care s-au simțit ofensate. Cu un astfel de mesaj a venit astăzi, 6 ianuarie, deputatul, după ce ieri, mai multe asociații obștești, dar și internauți, i-au cerut parlamentarului să prezinte scuze, după ce acesta a folosit într-o postare pe Facebook expresia „autodizolvarea Parlamentului este invenția unui autist băgată pe gât”.

„Stimați prieteni. Am și mereu am avut empatie în raport cu oamenii care se confruntă cu anumite probleme în viață, indiferent de originea acestora. Așa am fost educat în familie, în spirit creștin. Împărtășesc integral durerea familiilor în care cresc copii care suferă de autism. Cunosc personal astfel de cazuri și înțeleg deplin prin ce trec, în special, părinții”, precizează parlamentarul într-o postare pe Facebook.

Vasile Bolea reiterează că „cei care s-au adresat la Curtea Constituțională pentru a întreba dacă se poate autodizolva Parlamentul încearcă să reinventeze Constituția țării și să bage pe gât idei neconstituționale”.

După postarea deputatului Bolea, cu o reacție a venit asociația obștească ,,SOS Autism”, reprezentanții cărora și-au exprimat indignarea, profundul dezgust și dezamăgirea față de declarațiile în cauză. Și Federația pentru Drepturi și Resurse a Persoanelor cu Tulburări din Spectrul Autist a declarat că termenul folosit de deputat în postarea publică de pe rețelele de socializare și preluată de presă este înjositor. „Vă încurajăm să aveți tot atâta îndrăzneală și verticalitatea să ieșiți în fața presei cu scuze pentru acest mesaj nechibzuit”, se arată în mesajul Federației.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.